MENY
För en måltid att minnas
Matjestårta
Silltårta på matjessil med rödlök, gräslök, dill och gräddfil. Serveras på kavringsbotten.
Gravad Lax
Lax gravad med vitpeppar, dill och fänkålsfrö. Serveras med en klassisk hovmästarsås.
Rostbiff
Rosastekt oxinnanlår från .... serveras med pressgurka samt en krämig pepparrotssås.
Västerbottenpaj
Klassiker, vi toppar vår med stenbitsrom och picklad schalottenlök.
Nypotatissallad
Nykokt färskpotatis med kapris & senapsdressing.
Sommarsallad
Krispiga blad, rädisor, slanggurka och kvisttomater.
Bröd, Ost & Smör
Surdegsbröd och brungräddat Knäckebröd med saltat smör och lokala ostar
Charkuterier
Utvalda skinkor och korvar serverade med marinerade oliver & blomkapris.
Crostinis & Röror
Bröd rostat med olivolja, serveras med ramslökspesto samt rostad paprikaröra.
Gubbröra
Bränneriets gubbröra på nybakad kavring, toppad med färskskuren gräslök.
Chips & Dip
Soffklassiker, här i lyxformat! Salta lokala chips med en röra på stenbitsrom, fill och gräddfil.
Ostar
Ett urval av härliga lokala ostar, serveras med goda tillbehör och vårt utvalda surdegsbröd.
Cruditéer
Säsongens godaste grönsaker serveras råa & krispiga med en dipsås på vitlök, citron och dill.
Helstekt Ryggbiff
Tunnskivad rosastekt ryggbiff serverad med en kallslagen bearnaise.
Örtbakad Öringfilé
Ugnsbakad Öringfile toppad med ett täcke av färska örter, panko, smör och citron.
Krämig Potatisgratäng
Skivad potatis, riktig grädde och vitlök. En klassiker.
Blandad Sallad
Krispiga blad med slanggurka, picklad rödlök samt solmogna tomater.
Bröd & smör
Surdegsbröd med saltat smör
Fräsch, somrig, med massor av smak.
Charkuterier
Utvalda skinkor och korvar serverade med marinerade oliver & blomkapris.
Buffelmozzarella
Krämig buffelmozzarella med solmogna tomater, basilikaolja, ruccola och nymalen svartpeppar.
Salviakyckling
Ugnsrostad kyckling med smak av salvia och vitlök, serverad med ramslökspesto.
Ratatouille Niçoise
Sydfransk klassiker, aubergine, zucchini, paprika, tomater, örter och olivolja.
Italiensk Laxtartar
Rimmad fintärnad lax med smak av tryffel, parmesan, soltorkad tomat och färska örter.
Grekisk Sallad
Gurka, tomater, lök och oregano, toppas med smulad lokal getost.
Bröd, Olivolja & Havssalt
Surdegsbröd serverat med en gräsig olivolja och havssalt.
Skagenröra
Klassisk skagenröra på handpillade räkor, dill, majonnäs och hackad rödlök. Serveras med toastbitar.
Örtbakad Öringfilé
Ugnsbakad Öringfile toppad med ett täcke av färska örter, panko, smör och citron.
Krämig Potatisgratäng
Skivad potatis, riktig grädde och vitlök. En klassiker.
Blandad Sallad
Krispiga blad från.. med slanggurka, picklad rödlök samt solmogna tomater.
Bröd & Smör
Surdegsbröd med saltat smör.
Helstekt Ryggbiff
Tunnskivad rosastekt ryggbiff serverad med en kallslagen bearnaise.
Matjestårta
Silltårta på matjessil med rödlök, gräslök, dill och gräddfil. Serveras på kavringsbotten.
Honungsrostade Rödbetor
Härlig sallad med honungsrostade rödbetor, senapskål, balsamvinäger och smulad getost.
Ostar
Ett urval av härliga lokala ostar, serveras med g
Gravad Röding
Röding gravad med enbär, rödbeta och gin, serveras med en krämig äppel & pepparrotssås.
Kräfttartlett
Liten paj på dillkokta kräftstjärtar, kummin och lagrad ost. Toppad med rimmad gurka och dill.
Hjortinnanlår
Tunnskivat rosastekt hjortinnanlår serverad med en äppel och lingonkompott.
Vildsvinsfilé
Helstekt vildsvinsfilé kryddad med rosmarin och serverad med sötsyrlig rödkålssallad med svarta vinbär.
Svamptoast
Små med otroligt goda toasts på gräddkokt svamp, picklad schalottenlök och hyvlad parmesanost.
Gräddig Rotfruktsgratäng
Härliga rotfruktsgratäng med smak av vitlök och fransk senap.
Krispig Sallad
Härlig grönsallad med krispigt äpple, rostade nötter, färska björnbär och honungsvinaigrette
Färska Räkor
Nykokta färska räkor, kan det bli godare?
Havskräftor
Kokta havskräftor med smak av dill.
Vinkokta Blåmusslor
Blåmusslor tillagade med fänkål, vitlök, persilja och vittvin.
Skagentoast
Klassisk skagenröra på handpillade räkor, dill, majonnäs och hackad rödlök. Serveras med toastbitar.
Rökta Räkor
Salta, rökta med mycket smak, otroligt gott.
Fisk & Skaldjurssoppa
Välfylld med smak av tomat, fänkål och saffran. Serveras med aioli.
Grönsallad
Krispig sallad med söta cocktailtomater, rädisor, slanggurka och vinaigrette.
Såser & Dip
Aioli, dillmajonnäs, rhode island, tartarsauce & hovmästarsås.
Ostpaj
Klassisk ostpaj på lagrad ost och lök.
Kräft & Laxsliders
Små härliga skaldjursburgare på briochebröd med tartarsauce, pickles och tomat.
Bröd & Smör
Surdegsbröd med saltat smör.
Ostar
Ett urval av härliga lokala ostar, serveras med goda tillbehör.
Brantevikssill
Kryddig och smakrik, vi serverar den med gräddfil och hackad rödlök.
Grön Sparris (vid säsong)
Skånes främsta primör, här serverad med rapsolja med smak av krondill, citron och smulad prästost.
Ankbröst
Rosastekt ankbröst serveras med en sötsyrlig rödkålssallad med smak av svarta vinbär.
Äggakaka
En skånsk festmåltid är inte komplett utan en äggakaka med krispig fläsksida och lingon.
Böcklingröra
En bortglömd råvara, den varmrökta sillen. Här i en krämig röra med smak av pepparrot och serverad på kavring.
Dillkokt Färskpotatis
Kokt med massor av dill och salt.
Bröd, Ost & Smör
Surdegsbröd och kavring med saltat smör och lokal hårdost.
Getosttartlett
Minipaj med getost från vilhelmsdal toppas med honungsrostade valnötter.
Varmrökt Clarias
Clarias från Gårdsfisk, varmröks och serveras med en sallad på rotselleri, äpple och hemslagen majonnäs.
Surdegspizza
Lammstek
Rosastekt med rosmarin och vitlök. Serveras med honungsglaserade gårdsgrönsaker & ramslöksmajjo
Tupp
Tupplårfilé från tockafarmaren. Ugnsrostas med timjan, citron och vitlök.
Färskpotatissallad
Dillkokt färskpotatis med fläderkapris, färsklök och äppelcidervinäger.
Grön Sparris (vid säsong)
Skånes främsta primör, här serverad med rapsolja med smak av krondill, citron och smulad prästost.
Bröd, Smör & Havssalt
Surdegsbröd serverat med riktigt smör och havssalt
Charkuterier
Ett stort urval av både lokala och internationella charkprodukter. Korvar, salamis, skinkor och annat gott.
Inläggningar & Grönsaker
Härliga oliver, blomkapris, cornichons, picklade lökar och söta cocktailtomater.
Marmelader & Kompotter
Rabarbermarmelad, äppelkompott och lokal honung.
Bröd & Kex
Surdegsbröd, brungräddat knäckebröd och friterat tunnbröd.
Ostar
Stor, välfylld ostbricka med fokus på lokala talanger, allt från hårdost, kittost, get till blå och grönmögel.
Chokladmousse
Klassisk mörk chokladmousse med lättvispad grädde och färska hallon.
Tre Små Desserter
En härlig liten dessertbuffe med tre av husets säsongsdesserter.
Nybakad rabarberpaj serveras med vår egen vaniljsås.
Solmogna jordgubbar serverade med visad grädde, glass och socker.