Vi förklarar kickoff

och varför man bör ha en!

Är ”kickoff” en slags korsning mellan konferens och företagsfest? Det kan det absolut vara. Eller är det något som kan lyfta företaget eller organisationen? Varför har man kickoffer? Vår erfarenhet vet att en kickoff kan vara det som tar ert team till nästa nivå.

Vad är en kickoff?


Det kan vara svårt att förstå vad en kickoff är till för, framförallt om man inte riktigt vet vad det faktiskt är. Som namnet antyder – kickoff är en avspark för ett nytt projekt eller en ny period. Enkelt beskrivet är det alltså ett event eller en aktivitet som hjälper er med nystarten!

En nystart för ett företag brukar vara exempelvis att ett nytt verksamhetsår börjar, lansering av en ny produkt eller att en ny stor satsning väntar!

En kick-off har fokus på aktiviteter tillsammans, inte minst teambuilding-aktiviteter. Ett sammansvetsat arbetslag med stark gemenskap resulterar i ett bättre arbete!Syftet med kickoff


Syftet med en kickoff är alltså att samlas kring de målsättningar och visioner som ett företag har inför den nya perioden. Det är helt enkelt startskottet som sätter igång det nya projektet eller året! Ibland kan en kickoff fokusera på kompetensutveckling, men oftast ligger fokuset på att bygga gemenskap i gruppen eller arbetslaget. En stark grupp tar sig genom utmaningar tillsammans!

En kickoff har man alltså för att nystarten ska få de bästa förutsättningarna att lyckas, och som i slutändan stärker företaget och alla medarbetare. För detta är aktiviteter som teambuildning helt rätt väg att gå.Är kickoff och konferens samma sak?


Finns det någon skillnad på en konferens och en kickoff? Hur vet man vad som är en kickoff och vad som i stället borde kallas för konferens? Dessa två är inte helt lätt att hålla isär, av den enkla anledningen att en kickoff kan vara en typ av konferens, men det behöver inte vara det.

En kickoff kan egentligen vara allt möjligt! En konferens, en fest med personalen eller någonting tillsammans med företagets kunder. Det beror helt enkelt på vilka som deltar, hur länge den håller på och vad för slags aktiviteter som är inplanerade.


Oavsett vilken typ av kickoff som just ni föredrar, så kan vi på Bränneriet hjälpa er! Kontakta oss så berättar vår kompetenta och hjälpsamma personal gärna mer om våra roliga aktiviteter och passande lokaler för er kickoff och konferens.

Boka kickoff


Vill du veta mer eller är intresserad av att boka kickoff hos oss?
Vänligen fyll i formuläret nedan för återkoppling.