MENY

Kvalitet & Smak

Perfekt för ditt bröllop,

event eller sammankomst

För en måltid att minnas

Förrätter

Toast skagen

Klassisk skagen på handskalade räkor och hemslagen mayo, gräslök, rödlök och
pepparot serveras på surdegsbröd från lokalt bageri. Toppas med sikrom.

165:-

Buffelmozzarella

Solmogna tomater tillsammans med krämig mozzarella, sotad silverlök,olivolja, örter samt vinäger och svartpeppar.

155:-

Laxtartar

En vacker god tartar på kallrökt lax, dijon, kapris, dragon och hemslagen mayo.
Serveras med friterat tunnbröd,krasse och inkokt rödlök.

140:-

Getost

En god getost serveras med honungsmarinerade betor, sockerrostade nötter/fröer samt
goda skott.

150:-

Chark & Ost

Lokala ostar och charkprodukter serveras med inlagda färska grönsaker gott bröd och marmelad

165:-

Hummer

½ kokt hummer med mayo,hovmästarsås, citron och bröd

495:-

Sparris

Grillad lokal sparris serveras med en ramslöksemulsion. Rostade pinjenötter, lagrad
skånsk hårdost hyvlas över.


Pris vid förfrågan

Kalix

Kalixlöjrom med finhackad rödlök, Cremefraiche, dill, citron och ett gott rostat bröd

499:-

Vilt

Gravad rådjursfilé smaksatt med gin. Serveras med syltade kantareller,rårörda lingon samt en senapsvinaigrette.

195:-

Huvudrätter

Kalvrygg

Rosastekt Kalvrygg med en klassisk rödvinssås ugnsrostade körsbärstomater,
gräddkokta sommarkantareller och inlagda rödlökar. Serveras med en ljuvlig
potatiskaka.

295:-

Kind

Rödvinskokt oxkind serveras med potatispuré, sky, smålökar och svamp samt picklade
skånska morötter och rödlök.

265:-

Vilt

Hjortytterfilé, blomkålspuré smaksatt med tryffel,portvinssky, goda svampar, friteradbrysselkål.

395:-

Kyckling

Rimmat och lågtempat lokalt kycklingbröst, fransk senapssås,smörade grönsaker

(morötter, bondbönor, sparris mm)

350:-

Laxfilé

Lax serveras med en skaldjurssås garnityr i form av syrliga grönsaker efter säsong


350:-

Torskrygg

Rimmad och tempererad torskrygg med klassiska tillbehör, skirat smör,
räkor,pepparot, citron o dill. Sommarkål vid säsong eller en puré på gröna ärtor.

385:-

Anka

Ankbröst Serveras med krämig jordärtskockspuré, fruktig sås (apelsin/körsbär)
saltrostade jordärtskockor som friteras krispiga

325:-

Pumpalasagne (veg)

Lasagne fylld med butternutpumpa, spenat, buffelmozzarella, lagrad ost. Serveras snyggt med riven italiensk hårdost, basilika, gröna blad och olivolja

245:-

Vildsvinsfilé

Helstekt vildsvinsfilé med kallslagen bearnaise, nattbakade körsbärstomater, rostade amandine potatis med timjan

295:-

Efterrätter

Rabarber

Fransk paj med enkel mandelbotten, skuren rabarber och gräddig äggstanning.
Serveras med rabaerbersyrup och kardemummagrädde.

155:-

Mandelkaka

Mandel och rapsoljekaka med smak av apelsin, tillbehör efter säsong, rabarber,
jordgubbar, hallon eller stekta äpplen. Vaniljmascarpone eller en yoghurt som
serveras till.

135:-

Chokladtårta

Mörk härlig chokladtårta. Kan serveras klassiskt med cognacsgrädde eller med t.ex. rårörda skogsbär, flingsalt och en hallonsorbet/glass

135:-

Äpple

Krämig pannacotta smaksatt med kanel/vanilj serveras med en kompott på lokalt äpple, björksirap och ett crunch på havre/hassel/mandel

110:-

Jordgubbar

Serveras familystyle! Färska jordgubbar, vaniljglass, vispad grädde, socker. Allt
serveras i skålar på bordet för den bästa sommardesserten.

145:-

Parfait

Parfait på vit choklad, en syrlig passionsfruktscurd,färsk mango, rostad vit choklad
samt frystorkad passionsfrukt.

145:-

Sommarbär

Utvalda sommarbär (jordgubbar,hallon,björnbär etc.) marinerade i flädersaft och
citron. Serveras med en gräddig vaniljglass alternativt vaniljgrädde samt
myntasocker.

145:-